Регистрация

Едро кьопоолу с моркови и патладжани

Едро кьопоолу с моркови и патладжани
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1113

Пържени зеленчуци в доматен сос по кавказки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • сол
  • 2 глави лук
  • 500 г моркови
  • 500 г сладки червени чушки
  • 1 люта чушка
  • 700 г домати
  • 60 мл олио
  • 10 г босилек
  • 10 г магданоз
  • кориандър и черен пипер на прах
  • 6 скилидки чесън - 1 ч.л. морска сол + 30 г листа магданоз или кориандър

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте добре и нарежете на полумееци с дебелина около 2 см. Прехвърлете в купа, поръсете с 3 с.л. сол и разбъркайте. Оставете настрана да си пуснат горчивината.

2. През това време наситнете лука, морковите нарежете на полумесеци, чушките почистете и нарежете на парчета, лютото чушле наситнете, а доматите рендосайте.

3. Измийте патладжаните от горчивата вода, прехвърлете в хавлиена кърпа и подсушете. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган, изсипете патладжаните, бъркайте няколко минути, намалете температурата на слаба и оставете да се готвят 15 минути. След това прехвърлете в тенджера.

4. В останалото в тигана олио изсипете чушките, бъркайте няколко минути, налейте още малко мазнинка при нужда и после захлупете под капак да се задушават 10-15 минути.

5. Извадете и чушките от тигана, прехвърлете в тенджерата с патладжаните и на тяхно място изсипете лука и гответе докато леко покафенее. После добавете и морковите, разбъркайте, покапете с още мазнина при необходимост, захлупете под капак и оставете да се задушават 20 минути. След това изсипете при останалите зеленчуци в тенджерата и разбъркайте.

6. Сложете тенджерата на котлона, добавете лютата чушка, рендосаните домати, босилека, магданоза, кориандър и черен пипер на прах, размешайте и оставете да къкри 15 минути на умерен огън под капак.

7. През това време намачкайте скилидките чесън, добавете наситнени листа магданоз или кориандър, поръсете с едра сол и намачкайте отново.

8. Махнете ястито от котлона, разпределете в индивидуални порции и поръсете с чесновата част. Можете да хапвате както топло, така и студено.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта