Регистрация

Хоровац - арменско кьопоолу с пържен лук

Хоровац - арменско кьопоолу с пържен лук
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1435

Пикантна салата от печени зеленчуци с пържен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г патладжани
  • 700 г сладки чушки
  • 700 г домати
  • няколко пикантни чушлета - колкото люто искате да е ястието
  • 80 мл олио
  • 400 г лук
  • листа магданоз - около 10 г
  • 10 г листа кориандър или още 10 г листа магданоз
  • 1 стрък пресен лук по желание
  • 2-4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен сладък пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете решетка за печене или метална скара в тава. Подредете върху решетката патладжаните, доматите, чушките и пикантните чушлета.

2. Запечете на фурна за 40-50 минути на температура 200 градуса. Може да се наложи да извадите лютите чушки по-рано, за да не прегорят. Всеки зеленчук е строго индивидуален, затова следете ястието.

3. Лука нарежете на полумесеци, а тях разделете на отделните влакна с пръсти.

4. Подгрейте леко олиото в тиган, изсипете лука и изчакайте да започне да се пържи на умерен към слаб огън. Гответе и бъркайте 4-5 минути, след това махнете от котлона и пресипете в купа с все мазнината от пърженето.

5. Изпечените патладжани, домати, чушки и люти чушлета обелете и нарежете на ситно. Прехвърлете при лука.

6. Добавете наситнените листа магданоз и/или кориандър, наситнения пресен лук и намачканите скилидки чесън. Овкусете с червен пипер и сол. Разбъркайте много добре.

7. Оставете настрана за 10-20 минути да се охлади и поднесете студено като салата, мезе или топинг за хляб.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта