Различно кьопоолу на едро
Пържен патладжани с печени домати и чушки.
Необходими продукти:
- 3 патладжана
- 10-тина малки домата (рома)
- 4 сладки чушки
- връзка магданоз
- 2 глави лук
- растителна мазнина за пържене
- сол на вкус
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Пуснете целите домати с все ципата да се запекат на 180 градуса за 30 минути. Преценете, че от тях ще изтече вода, затова се защитете с дълбока тавичка. Можете в същата фурна да запечете и чушките. След това увийте чушките във вестник и приберете в найлонов плик. После обелете - ципата ще падне съвсем лесно след задушаването.
2. Патладжаните нарежете на шайби, осолете и оставете за 10-15 минути да пуснат горчивината си.
3. Лука наситнете, магданоза - също.
4. Обезгорчените патладжани подсушете.
5. Сгорещете олио в тиган, запържете лука до прозрачност, добавете патладжаните и гответе докато съвсем омекнат. Овкусете със сол и пипер и пресипете в чиния.
6. Поръсете с наситнения магданоз, отгоре разпределете печените чушки и целите домати.
7. Чесъна счукайте в хаванче със сол. Налейте зехтина и разбъркайте. С получеия сос залейте салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ