Дебел омлет със спанак и сирене
Дебела солена палачинка със зеленчуци и сирена.
Бон Апети
Излъчен на 17.05.2016
Палачинки на фурна - тази идея звучи нелепо, ако не знаем, че става въпрос за нещо като фритата или дебел омлет с палачинково тесто, който се пече. Лора и Стоян обясняват, че рецептата в този случай не е за фритата, защото се добавя мляко и брашно в яйцата и вместо омлетово се получава палачинково тесто с много по-рядка субстанция. А него смесваме със зеленчуци и сирена, за да бъде ястето питателно, вкусно и шарено. Ето как:
Първо се прави сместа от яйца, мляко и брашно и остава да си почине докато в разтопено масло в тиган с огнеупорна дръжка се запържи пресен лук, добави се чесън, а след него и листенца бейби спанак. Запръжката се овкусява с индийско орехче и се залива с яйчената смес. Следва да се поръси с настъргано сирене пекорино, което можете да замените с кашкавал или друг вид жълто сирене по желание. Отгоре се слага и котидж за разкош, който пък можете да заместите с натрошено бяло саламурено сирене. Така приготвяния зеленчуков омлет влиза във фурната за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ