Омлет с грах и мента
Свеж омлет без месо.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 2-3 стръка прясна мента (само листата от стръкчетата)
- 30 г масло
- 1 с.л. олио
- 50 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по избор
- 100 г замразена грах
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата с щипка сол в купа докато се разпенят, но не прекалявайте.
2. Наситнете ментата и я изсипете при яйцата. Добавете и леко размразената грах (колкото да се раделят зърната).
3. В тиган с огнеупорна дръжка сгорещете олиото, изсипете маслото и изчакайте да се разтопи. През това време пуснете фурната да загрява на пълни обороти и вдигнете поставката едно ниво над средата.
4. Изсипете яйцата в тигана и гответе 4 минути на умерен огън. През това време рендосайте жълтото сирне, което сте си избрали.
5. Поръсете с него омлета и приберете във фурната за 2-3 минути. След изваждане поръсете със сол и пипер и, ако не сте въръл лакомник, разделете количеството в две порции и поднесете с гарнитура от зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ