Регистрация

Фритата със спанак, лук и домати

Фритата със спанак, лук и домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1665

Дебел омлет със зеленчуци на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 200 мл мляко или течна сметана
  • 2 с.л. брашно
  • 2 глави червен лук
  • 1-2 домата
  • 200 г спанак
  • 50 г масло
  • 1 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • чубрица, мащерка или сминдух по желание

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа. Добавете брашното и сметаната и бъркайте до хомогенност - не трябва да има бучки.

2. Спанака измийте, отцедете добре от водата и нарежете. В тиган сгорещете олиото, разтопете в него маслото и задушете спанака. Изсипете съдържанието на тигана в яйчената смес.

3. Нарежете лука на полумесеци и леко го задушете в тигана от готвенето на спанака. Изсипете при останалите продукти.

4. Доматите обелете, нарежете на кубчета и прибавете в ястието. Овкусете със сол и пипер. По желание с чубрица, мащерка или сминдух. Разбъркайте добре.

5. Пресипете сместа в тава с високи бордове и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта