Омлет със сирене по френски
Френски омлет с масло.
Тънкости за правене на омлет показва Миро в канала Готвене за начинаещи като спретва традиционното френско ястие, превърнало се в любим обяд по целия свят. Лесно и бързо, полезно и засищащо, това блюдо може да бъде направено от всеки, а какви са триковете за правене на омлет - гледайте във видеото.
Първо яйцата се разбиват, като не е нужно да са добре разбити, а просто разбъркани. Не се добавя сол, за да не се втечнят. В тиган на умерен огън се сгорещява масло докато спре да се пени, а после се изливат яйцата. Не се бъркат, ами изпечените крайща се дръпват навътре в съда, за да се изпече добре омлетът без да хваща коричка.
Омлетът не се обръща за готвене и от другата страна. Просто се гарнира с желаната плънка, поръсва се с подправки и се оставя до търсената степен на готовност. Миро добавя бяло сирене и магданоз, но всичко е въпрос на вкус. Можете да импровизирате с колбас, гъби от консерва, зеленчуци и билки по желание.
А на финала имате полезно и вкусно ястие - идеално за обяд или лека вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ