Регистрация

Омлет с бекон, кашкавал и подправки

Омлет с бекон, кашкавал и подправки
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2520

Засищащ омлет с маслена основа от кашкавал и колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г шунка или бекон
  • 200 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 4 с.л. мляко
  • щипка сода по желание
  • сол, червен, черен и лют пипер на вкус
  • чубрица или сминдух на вкус
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ленти колбаса.

2. Разбийте яйцата, добавете млякото, подправките и сода по желание.

3. Нарежете на кубчета кашкавала.

4. Сгорещете маслото в тиган с огнеупорна дръжка.

5. Подредете месото в маслото, отгоре изсипете кубчетата кашкавал и залейте с яйчената смес.

6. Гответе до готовност (около 3-4 минути) и по желание обърнете да се запече и от другата страна или запечете още малко на фурна. Ако обичате рохки яйца, можете да сервирате директно.

По желание поръсете с наситнен пресен магданоз или пресен лук.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта