Говеждо по китайски
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 3089
Телешко с макарони и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 ½ ч.ч. сурови макарони
- 5 ч.ч. вода
- сол и черен пипер
- 1 кг говежда кайма
- целина, нарязана на парчета
- гъби, нарязани на кубчета
- 1 средно голяма глава лук, накълцана
- 3 скилидки чесън, накълцани
- 1 зелена чушка камба, нарязана на кубчета (или друга чушка по ваш избор)
- малко риган
- малко изсушен босилек
- червен пипер на люспи
- 1 консервна кутия с домати
- 2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
- ½ ч.ч. кетчуп
- 4 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните в подсолена вода.
2. Изцедете ги от водата и ги оставете настрана в купа.
3. Изпържете месото, лука и чесъна.
4. Добавете консервираните домати и ги оставете да покъкрят малко.
5. Добавете сушените подправки, червения пипер на люспи, кетчупа и оцета. Оставете да къкри.
6. Разбъркайте малко и сервирайте със салата.
Най-важните съставки
босилек, гъби, кетчуп, консерва домати, лук, макарони, оцет, пилешки бульон, риган, телешка кайма, целина, червен пипер, черен пипер, чесън, чушка камба
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ