Говеждо с яйце и ориз
Телешко с ориз по японски.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. ориз
- 800 г говеждо месо
- 1 ч.ч. даши
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. мирин
- 2 с.л. саке
- 1 с.л. захар
- 2 малки глави лук
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Пригответе ориза.
Ако искате да нарежете месото на много тънки филийки, опитайте се да го нарежете докато е още полу-замразено. В противен случай може да купите направо нарязано месо.
Оставете да престои в саке и нарежете чесъна и лука.
Запържете лука на среден огън, като внимавате да не изгори.
След 1-2 мин. прибавете чесъна, мирина, соевия сос и сакето.
Оставете да къкри на среден огън.
След няколко минути прибавете месото, без да разбърквате и изсипете дашито.
Оставете да заври и гответе на слаб огън.
Понеже ястието може да е твърде сухо, разбийте 1 яйце и изсипете отгоре да постои около 20 секунди. (Ако предпочитате по-сготвено яйце, оставете за по-дълго.)
Поднесете в купа върху приготвения ориз. Прибавете малко джинджифил от туршия по желание.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ