Говеждо с патладжан
Телешко в сос от сметана и уиски.
Необходими продукти:
- 500 г говеждо
- 1 патладжан
- 4 картофа
- праз
- масло
- сол
- пипер
- 400 мл сметана
- шише сос уиски
- зехтин
Начин на приготвяне:
На картофеното пюре:
1. Сварете пресните картофи. Добавете сол, пипер, масло и сметана, след това ги намачкайте.
На говеждо с пипер:
1. Мариновайте говеждото със зехтин, сол и пипер. Добавете маслото в тигана и изпържете говеждото на средна температура.
2. Убедете се, че и двете страни са станали златисто-кафяви. Аз предпочитам говеждото си почти готово, изпечено на 80%. Пробийте с клечка за зъби, за да проверите дали изтича кръв. Извадете от тигана и сложете резените патладжан и нарязания праз вътре. Оставете да покафенеят леко.
На соса уиски:
1. Смесете соса уиски със сметаната
2. Внимателно сложете картофеното пюре върху чинии и говеждото отгоре, после леко запържените патладжани и стръковете праз отгоре. Изсипете уиски-соса и зехтин над тях.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ