Баба Гануш - патлаждани с тахан и сметана
Разядка от патладжани с чесън, заквасена сметана, тахан и мента.
Арабската салата Баба Гануш се превежда като "баща на кокетството", но освен уникалния вкус, който пленява небцето, в нейната визия няма никаква кокетност. Това е рецепта с дълбоки корени, тачена навред по света и приета за една от любимите арабски храни. А как се прави, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.
Патладжаните се измиват и се надупчват на няколко места с клечка за зъби. Пекат се на грил, фурна, скара или какъвто уред е удобен. А как да си изберем мъжки патладжани без семки, обяснява Миро във видеото си. Следва да се обелят и наситнят, а към тях се добавят намачкани скилидки чесън, наситнени листа пресен магданоз и мента. Овкусяват се със сол, заливат се със сусамов тахан, зехтин и лъжчика заквасена сметана и разядката се разбърква хубаво. Прибира се в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ