Регистрация

Баба Гануш - патлаждани с тахан и сметана

Баба Гануш - патлаждани с тахан и сметана
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1037

Разядка от патладжани с чесън, заквасена сметана, тахан и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Арабската салата Баба Гануш се превежда като "баща на кокетството", но освен уникалния вкус, който пленява небцето, в нейната визия няма никаква кокетност. Това е рецепта с дълбоки корени, тачена навред по света и приета за една от любимите арабски храни. А как се прави, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Патладжаните се измиват и се надупчват на няколко места с клечка за зъби. Пекат се на грил, фурна, скара или какъвто уред е удобен. А как да си изберем мъжки патладжани без семки, обяснява Миро във видеото си. Следва да се обелят и наситнят, а към тях се добавят намачкани скилидки чесън, наситнени листа пресен магданоз и мента. Овкусяват се със сол, заливат се със сусамов тахан, зехтин и лъжчика заквасена сметана и разядката се разбърква хубаво. Прибира се в хладилник до момента на сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта