Хумус гануш с чесън
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4563
Кръстоска между баба гануш и традиционен хумус.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 1/2 чаша тахан
- 3 скилидки чесън
- 1 лимон
- 2 чаени лъжички сол
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 супена лъжица смлян кимион
- 1 консерва нахут
Начин на приготвяне:
1. Изпечете патладжана на барбекю или върху котлон. Обръщайте през няколко минути за равномерно приготвяне. Отнема около 15 минути цялостно.
2. Поставете готовите патладжани в купа, сложете им студена вода и ги оставете да изстиват около 10 минути.
3. Обелете ги и ги сложете в кухненския робот заедно с останалите подправки. Сервирайте с домати и магданоз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ