Регистрация

Хумус гануш с чесън

Хумус гануш с чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4563

Кръстоска между баба гануш и традиционен хумус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 1/2 чаша тахан
  • 3 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица смлян кимион
  • 1 консерва нахут

Начин на приготвяне:

1. Изпечете патладжана на барбекю или върху котлон. Обръщайте през няколко минути за равномерно приготвяне. Отнема около 15 минути цялостно.

2. Поставете готовите патладжани в купа, сложете им студена вода и ги оставете да изстиват около 10 минути.

3. Обелете ги и ги сложете в кухненския робот заедно с останалите подправки. Сервирайте с домати и магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта