Швейцарски стек с гъби
Поднесете с пюре от царевица и задушен лилав карфиол.
Необходими продукти:
- 2 телешки стека
- сол, пипер и брашно за овалване
- олио за запечатване на месото
- 1 с.л. масло
- 1 малка глава лук
- 1 чесън
- 1 консерва гъби
- 1 ч мляко
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. китайско вино за готвене (по желание)
- 1 кубче телешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Овкусете стековете със сол и пипер. Потопете в брашно и изпечете с малко мазнина на много силен огън до леко покафеняване. Заделете.
2. Сложете в тиганчето маслото и го разтопете. Добавете нарязания лук и чесъна. Сотирайте до полу-прозрачност. Добавете 2 с.л. брашно и направете сос. Малко по малко прибавете млякото и ако е необходимо, още вода. Сложете воното, бульона и гъбите. Заделете.
3. Изсипете соса върху месото в йенски съд и печете във фурната на 175ºC за 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ