Стек с яйце
Лесно | Порции 1
| Видяна: 2390
Бърз и вкусен обяд, даващ енергия.
Необходими продукти:
- 160 г филе
- 1 яйце
- 1/4 глава лук, нарязан
- 1 малък картоф
- 1 с.л. масло
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофа в микровълновата фурна за 10 мин. и го изпечете във фурната на 200°С за още 10 мин.
2. Разтопете масло в сгорещен тиган.
3. Запържете лука.
4. Осолете стека и от двете страни и изпържете всяка за по около 3 мин.
5. Изпечете го на 200°С във фурната за 10 мин.
6. Извадете и оставете да престои 5 мин.
7. Изпържете яйцето в същия тиган, в който сте изпържили месото.
8. Поднесете пържолата с пърженото яйце отгоре и кратофа като гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ