Хапки от индийско кьопоолу с джинджифил
Пикантна разядка с печени на грил домати и патладжани.
Бон Апети
Излъчен на 05.06.2017
Подобие на кьопоолу правят Лора и Стоян като отново залагат на комбинацията от печени домати и патладжани с чесън. Традиционната разядка обаче се забърква в доста по-различнен стил, като в нея се добавя печена люта чушка и счукан на паста джинджифил, кйто прави компания на задължителния в тази рецепта чесън.
За да е нестандартно и вкусно, вместо на фурна зеленчуците се пекат на грил и така придобиват особено приятен опушен аромат. Ако нямате барбекю, можете да ги сготвите на грил тиган. Традиционният аромат на кебапчета се допълва и от добавката на кимион, който кара небцето да усети несъществуваща мръвка в ястието. Освен това разядката се освежава от добавката на магданоз, който в оригиналната рецепта се заменя с кориандър. Накрая по желание можете да сервирате кьопоолуто намазано на дебел пласт върху резени франзела или багета. А тях пък можете да покапете със зехтин и да пекнете на същата скара, на която сте готвили зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ