Регистрация

Хапки от индийско кьопоолу с джинджифил



Хапки от индийско кьопоолу с джинджифил
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1918

Пикантна разядка с печени на грил домати и патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.06.2017

Подобие на кьопоолу правят Лора и Стоян като отново залагат на комбинацията от печени домати и патладжани с чесън. Традиционната разядка обаче се забърква в доста по-различнен стил, като в нея се добавя печена люта чушка и счукан на паста джинджифил, кйто прави компания на задължителния в тази рецепта чесън.

За да е нестандартно и вкусно, вместо на фурна зеленчуците се пекат на грил и така придобиват особено приятен опушен аромат. Ако нямате барбекю, можете да ги сготвите на грил тиган. Традиционният аромат на кебапчета се допълва и от добавката на кимион, който кара небцето да усети несъществуваща мръвка в ястието. Освен това разядката се освежава от добавката на магданоз, който в оригиналната рецепта се заменя с кориандър. Накрая по желание можете да сервирате кьопоолуто намазано на дебел пласт върху резени франзела или багета. А тях пък можете да покапете със зехтин и да пекнете на същата скара, на която сте готвили зеленчуците. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта