Регистрация

Кьопоолу по традиционна българска рецепта

Кьопоолу по традиционна българска рецепта
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 18303

Народна разядка с патладжан, домати и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 3 червени сладки чушки
  • 1 зелена сладка чушка
  • 2  средно големи домата
  • 3 скилидки чесън
  • пресен магданоз
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 6 с.л. зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Изпечете патладжаните, доматите и чушките във фурната за около 40 мин. на 220°C, докато кожичката почернее.

2. Обелете ги и ги нарежете на малки парчета.

3. Прибавете счукания чесън.

4. Смесете хубаво и прибавете зехтина и оцета, както и сол на вкус.

5. Отново разбъркайте.

6. Поднесете студено и поръсено с малко магданоз.

7. Сервирайте с пита или друг бял хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
11
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта