Бърза и лесна рецепта за домашно кьопоолу
Лесно ястие с продукти от края на лятото.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 4 зелени чушки
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- сол и пипер на вкус
- олио/зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете чушките от семките и измийте добре зеленчуците.
2. В предварително загрята на 200 С фурна запечете чушките и патладжаните до омекването им. За чушките ще са нужни само 15 мин., докато за патладжаните - около 40 мин. След като са готови чушките ги увийте в кърпа или ги оставете в тенджера с капак, за да омекнат, докато се сготвят сините домати.
3. По ваш избор изпечете моркова с другите зеленчуци или го сварете докато омекне.
4. Обелете зеленчуците (без моркова) и ги сложете в блендер, заедно с подправките. Пасирайте всичко около 30 сек. и домашното ви кьопоолу е готово.
Забележки:
1. Колкото повече ястието престоява в хладилника, толкова по-вкусно става.
2. Когато опитате кьопоолуто по тази рецепта можете да експериментирате и с други пропорции на зеленчуците според вкуса ви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ