Хавайски шишчета с пилешко и ананас
Пилешки шишчета с лук, чушки и ананас.
Бон Апети
Излъчен на 22.03.2018
Шишчета от мариновано пилешко с плодове и зеленчуци правят Лора и Стоян, за да предложат лесно и екстравагантно ястие с месце, което радва с комбинацията си от вкусове. Хавайската нотка идва от плодовете на клечка, а азиатската - от маринатата за месото, съдържаща типични подправки от Изтока.
Първо месото се нарязва на хапки. Приготвя се сос от намачкан чесън, рендосан джинджифил, соев сос, сос Шрирача, мед, сусамово олио и сок от лайм. Овкусява се със сол и пипер и с него се залива пилешкото. Прибира се в хладилник за 3 часа. А може и повече.
След това червени чушки се режат на правоъгълничета, а лук и ананас на кубчета. Започва нанизването - месо, чушка, лук, ананас и пак до пълното употребяване на продуктите. След това шишчетата се запичат на наребрен тиган, скара, плоча или барбекю. Преди поднасяне по желание могат да се доовкусят с шрирача или лют сос и да се поръсят със сусамови семенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ