Шишчета със свинско и тиквички
Рецепта за Чоп кебап от Ръководство по готварство на Владо Иванов.
Бон Апети
Излъчен на 04.08.2017
Пържени шишчета с месо и зеленчуци, които преминават през два етапа на готвене показват Лора и Стоян, като споделят, че тази странна рецепта за месо на клечка е публикувана преди век в българска готварска книга. Готвенето е лесно, месото дори не се маринова, получава се вкусно и различно и е особено подходящо за посрещане на приятелска компания.
Първо свинското и тиквичките се почистват и се нарязват на кубчета. Следва да ги овкусим със сол и черен пипер и да ги подредим на клечката. После сгорещяваме масло и запържваме на плоча или тиган от всички страни вкусния наниз. Сега идва странната част. Разбиват се яйца в подходящ съд така, че да можем да натопим шишчето в тях. Овъртаме хубаво в яйчената течност и връщаме в маслото да се сготвят повторно. Така се получава нежна коричка с приятен ненатрапчив вкус и много апетитна визия.
Сега вече можете да звъннете на аверите и да ги попитате защо още не са на идеалната трапеза, за да споделят тези вкусни шишове за другари.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ