Пилешки шишчета на барбекю
Печено пилешко с бира.
Необходими продукти:
- 450 г обезкостени пилешки гърди, без кожата
- 2 с.л. пресен сок от лайм
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 с.л. смлян червен чили пипер
- 1 ч.л. счукан риган или мащерка
- ½ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. сол
- 2 с.л. олио от канола (или друго)
- 1 чушле халапеньо, почистено от семената и наситнено
- ½ – ¾ ч.ч. бира
Начин на приготвяне:
1. Нарежете напреко пилешките гърди на ленти с широчина 1 см и сложете в плитка купа.
2. Смесете всички останали необходими продукти в купа и разбъркайте хубаво.
3. Полейте с тази смес пилешкото и разбъркайте. Покрийте и оставете да се маринова в хладилника за поне 30 мин. или до 2 ч., като разбърквате от време на време.
4. Накиснете 8 шиша за 20 мин. в студена вода, за да не изгорят при печене и ги отцедете. Запалете барбекюто.
5. Отцедете пилешкото, но запазете маринатата. Набодете по 3 - 4 пилешки хапки на всеки шиш и намажете със заделената марината..
6. Оставете върху грила и печете непокрити на средно-горещи въглища за 6 - 8 мин. или до побеляване на месото от двете страни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ