Регистрация

Пилешки шишчета на барбекю

Пилешки шишчета на барбекю
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4316

Печено пилешко с бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г обезкостени пилешки гърди, без кожата
  • 2 с.л. пресен сок от лайм
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 с.л. смлян червен чили пипер
  • 1 ч.л. счукан риган или мащерка
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • ½ ч.л. сол
  • 2 с.л. олио от канола (или друго)
  • 1 чушле халапеньо, почистено от семената и наситнено
  • ½ – ¾ ч.ч. бира

Начин на приготвяне:

1. Нарежете напреко пилешките гърди на ленти с широчина 1 см и сложете в плитка купа.

2. Смесете всички останали необходими продукти в купа и разбъркайте хубаво.

3. Полейте с тази смес пилешкото и разбъркайте. Покрийте и оставете да се маринова в хладилника за поне 30 мин. или до 2 ч., като разбърквате от време на време.

4. Накиснете 8 шиша за 20 мин. в студена вода, за да не изгорят при печене и ги отцедете. Запалете барбекюто.

5. Отцедете пилешкото, но запазете маринатата. Набодете по 3 - 4 пилешки хапки на всеки шиш и намажете със заделената марината..

6. Оставете върху грила и печете непокрити на средно-горещи въглища за 6 - 8 мин. или до побеляване на месото от двете страни.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта