Пилешки шишчета с ананас
Шишчета с два вида мариновано пилешко месо.
Необходими продукти:
- 400 г месо от пилешки гърди
- 500 г пилешки пържоли от бут без кост
- 1 ананас
- 100 мл кетчуп
- 50 мл соев сос
- 25 г корен пресен джинджифил
- 50 мл сок от ананас или сайдер
- 1 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Направете маринатата като смесите соевия сос, сока от ананас, кетчупа и рендосания джинджифил. Добавете захарта, по жеалние щипка канела и разбъркайте хубаво.
2. Почистете двата вида пилешко месо и го нарежете на не много малки парчета. Изсипете месото в маринатата и овъргаляйте хубаво. Оставете така да се овкуси между 30 минути и 1 час.
3. Обелете ананаса и го нарежете на кубчета.
4. Вземете шишове и редувайте месо и ананас, като се стремите да има и от двата типа месо.
5. Запечете на грил или барбекю. Можете да сготвите и на фурна, като подредите шишчетата в тава, застлана с хартия за печене и готвите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Става най-лесно, но рискувате да се получи леко сухичко, ако прекалите с термичната обработка. Затова можете в средата на печенето да намажете шишчетата с останалата марината.
6. Поднесете с пресни зеленчуци и сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ