Регистрация

Пилешки шишчета с ананас

Пилешки шишчета с ананас
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1672

Шишчета с два вида мариновано пилешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г месо от пилешки гърди
  • 500 г пилешки пържоли от бут без кост
  • 1 ананас
  • 100 мл кетчуп
  • 50 мл соев сос
  • 25 г корен пресен джинджифил
  • 50 мл сок от ананас или сайдер
  • 1 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

1. Направете маринатата като смесите соевия сос, сока от ананас, кетчупа и рендосания джинджифил. Добавете захарта, по жеалние щипка канела и разбъркайте хубаво.

2. Почистете двата вида пилешко месо и го нарежете на не много малки парчета. Изсипете месото в маринатата и овъргаляйте хубаво. Оставете така да се овкуси между 30 минути и 1 час.

3. Обелете ананаса и го нарежете на кубчета.

4. Вземете шишове и редувайте месо и ананас, като се стремите да има и от двата типа месо.

5. Запечете на грил или барбекю. Можете да сготвите и на фурна, като подредите шишчетата в тава, застлана с хартия за печене и готвите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Става най-лесно, но рискувате да се получи леко сухичко, ако прекалите с термичната обработка. Затова можете в средата на печенето да намажете шишчетата с останалата марината.

6. Поднесете с пресни зеленчуци и сос по желание.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта