Индонезийски пилешки шишчета
Пилешки гърди с кокос и фъстъчено масло.
Необходими продукти:
- 4 големи пилешки гърди
- 1 ч.ч. кокосово мляко
- 1/2 ч.ч. фъстъчено масло
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. саке
- 1 с.л. оризов оцет
- 2 ч.л. сусамово олио
- 2 скилидки чесън (леко запечен и счукан)
- 1/4 ч.л. лют червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на ленти по дължина, така че да се получат около 4 ленти от едно парче месо.
2. В купа пригответе маринатата като обедините оставащите необходими продукти и ги смесите хубаво. Разделете сместа на 2 равни части. Запазете половината смес за сос за потапяне при сервиране. Изсипете другата половина върху пилешкото и мариновайте поне 2 часа.
3. Загрейте заделения сос на слаб огън 15 мин., като разбърквате от време на време. Нанижете пилешкото на бамбукови шишчета и там, където няма месо, покрийте с фолио. Печете пилешкото на скара на среден огън до готовност.
4. Поднесете, като подредите шишчетата в чиния и сервирате с фъстъчения сос отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ