Регистрация

Фритата с гъби и зеленчуци



Фритата с гъби и зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2131

Дебел омлет с тиквички, печурки и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.10.2017

Фритата е италианско ястие, което представлява миш-маш или дебел омлет, в който се добавят много продукти, за да се получи една питателна солена палачинка, способна да изхрани цялото семейство. Да сготвим фритата е разкошна идея да почистим хладилника, събирайки остатъци от зеленчуци, колбаси и сирена в тиган, където после се чукват няколко яйца. В днешната Лора и Стоян не слагат мръвка, но това не пречи да го направите, ако искате.

Първо в масло се запържват лук, печурки и тиквички. След като са омекнали, към тях се добавя царевица от консерва и се овкусява с риган, сол и пипер. Разбиват се яйца, с тях се заливат зеленчуците в тигана, а отгоре се накъсва моцарела. Захлупваме с капак и готвим на умерен огън 15 минути. След това ястието се сервира с листенца пресен босилек. Готово е за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта