Фритата с гъби и зеленчуци
Дебел омлет с тиквички, печурки и царевица.
Бон Апети
Излъчен на 23.10.2017
Фритата е италианско ястие, което представлява миш-маш или дебел омлет, в който се добавят много продукти, за да се получи една питателна солена палачинка, способна да изхрани цялото семейство. Да сготвим фритата е разкошна идея да почистим хладилника, събирайки остатъци от зеленчуци, колбаси и сирена в тиган, където после се чукват няколко яйца. В днешната Лора и Стоян не слагат мръвка, но това не пречи да го направите, ако искате.
Първо в масло се запържват лук, печурки и тиквички. След като са омекнали, към тях се добавя царевица от консерва и се овкусява с риган, сол и пипер. Разбиват се яйца, с тях се заливат зеленчуците в тигана, а отгоре се накъсва моцарела. Захлупваме с капак и готвим на умерен огън 15 минути. След това ястието се сервира с листенца пресен босилек. Готово е за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ