Фритата с бекон и зеленчуци
Омлет на фурна с колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 200 г бекон
- 1 с.л. олио
- 2 глави лук
- 300 г сладки червени чушки
- 1 люта чушка
- 200 г чери домати
- 30-тина грама пресен магданоз
- 6 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. брашно
- 90 мл мляко
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете си чушката на тънки лентички, лютото чушле на малки шайби, лука - на полумесеци, чери доматите разполовете, бекона - на лентички, а магданоза наситнете.
2. Сгорещете в тиган с огнеупорна дръжка или в кргла тава с незалепващо покритие и диаметър 24-26 см. 1 с.л. олио. Запържете бекона докато се посгърчи за 3-4 минути. Извадете в чиния.
3. Изсипете в същия съд лука и гответе 3-4 минути на умерен огън. Добавете сладките и лютата чушка и гответе 7 минути на същата температура.
4. През това време разбийте яйцата в купа, добавете сол и пипер, брашното и млякото и бъркайте до хомогенност.
5. Исипете чери доматите, магданоза и бекона в ястието. Разбъркайте. Залейте с яйцата и размешайте отново.
6. Рендосайте кашкавала и го посипете върху запеканката. Оставете 3 минути на котлона и след това пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
7. По желание поднесете с поръска от листенца магданоз или нарязан пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ