Солен кекс със зеленчуци на тиган
Печени зеленчуци в яйчено тесто на тиган.
Необходими продукти:
- 1 червена чушка
- 1 домат
- 1 патладжан + 1 ч.л. сол
- 1/2 връзка магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- 1 средна глава лук
- 1/2 връзка копър
- 3 яйца
- 150 мл кисело мляко
- сол и пипер
- 3 с.л. брашно
- щипка бакпулвер
- щипка захар
- 4 с.л. олио
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Патладжана измийте много добре и нарежете на гредички с все кората. Прехвърлете в купа, посолете и разбъркайте. Оставете настрана да си пусне горчивината.
2. Нарежете и останалите зеленчуци - чушките на ленти, лука на полумесеци, домата на кубчета, чесъна на ситно. Наситнете по отделно копъра и магданоза.
3. В купа чукнете яйцата и разбъркайте с киселото мляко. Добавете копъра, сол и пипер на вкус, поръсете брашното с бакпулвера и захарта и разбъркайте на тесто.
4. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе 3 минути при периодично бъркане. Измийте патладжаните от солта и ги добавете в тигана. Гответе още 5 минути. След това прибавете чушките, домат и чесъна. Овкусете със сол и пипер и гответе 3 минути. Залейте с яйчената смес и намалете огъня. Сложете капак и оставете за 10 минути.
5. Внимателно с шпатула вдигнете от едната страна омлета, за да се отлепи от тигана. След това сипете водата на дъното на тигана и поставете отгоре печивото като го поръсите с магданоза. Захлупете с капак за още 10 минути. Така ще се сготви на пара и от горната страна.
6. Извадете и разрежете. Насладете се на вкусен яйчен кекс със зеленчуци.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ