Фондю със сирене, чесън и бяло вино
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 3112
Френско ястие с ементал и грюйер в разтопено състояние.
Необходими продукти:
- 250 г сирене грюйер
- 250 г ементал
- 2 ч.л. нишесте
- 300 мл сухо бяло вино
- 1 скилидка чесън
- подправки - индийско орехче, сол и черен пипер
- 600-700 г бял хляб
Начин на приготвяне:
1. Намажете стените и дъното на керамичен съд с намачканата скилидка чесън и добавете настърганите сирена.
2. Залейте с нишестето, разтворено във виното и сложете в предварително загрята фурна (за 10-15 мин.) или в микровълнова фурна (за 5-8 мин.) докато сирената се разтопят.
3. Добавете подправките и разбъркайте хубаво ястието.
4. Поднесете горещо с нарязания на кубчета хляб, който се набожда на вилица или шиш и с него се гребе от разтопените сирена.
Най-важните съставки
бяло вино, индийско орехче, нишесте, сирене грюйер, сирене ементал, сол, сол и пипер, хляб, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ