Фетучини с пилешко и пармезан
Фетучини с месо, гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 360 г пилешки гърди, нарязани на кубчета или на ленти
- 250 г фетучини или друг вид паста
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. масло
- 6 големи гъби, нарязани на кръгчета
- 6 стръка зелен лук, нарязан на дребно. Разделете главата от перата.
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 1 червено люто чушле, нарязано на дребно
- ¼ ч.ч. пресен магданоз, нарязан на дребно
- ¼ ч.ч. + 1/8 ч.ч. настърган пармезан
- ¼ ч.ч. черни маслини, нарязани на едро
- 10 червени или жълти чери домата, разрязани наполовина
- ¼ ч.ч. сметана с ниско съдържание на мазнини
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете фетучините според указанията на опаковката, изцедете ги (но не ги изплаквайте) и ги оставете настрана.
2. В голям тиган изсипете гъбите, поръсете ги с малко сол и ги запържете в зехтин за около 5-6 мин., докато придобият златистокафяв цвят. Добавете червеното люто чушле и пържете още 2 мин. Добавете чесъна и пържете, докато чесънът придобие златист цвят.
3. Добавете парчетата пилешко и пържете, докато месото потъмнее и се сготви добре.
4. Добавете сметаната и разбърквайте още 1 мин.
5. Прибавете бялата част на зеления лук, а зелената оставете за по-късно.
6. Добавете ¼ ч.ч. пармезан. Разбъркайте добре.
7. Добавете маслото. Веднага щом маслото се разтопи, добавете пастата, доматите и маслините, както и перата на зеления лук. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
8. Украсете с 1/8 ч.ч. пармезан и малко магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ