Фетучини със зелен фасул, домати и телешко
Фетучини, смесени с толкова много продукти.
Необходими продукти:
- 2 порции сварени фетучини
- 113 г телешка кайма
- 1 ч зелен фасул
- 1/2 ч.ч. чери домати
- 1/2 ч.ч. бяло вино за готвене
- сос "Уорчестършър"
- щипка сол
- 1 ч.ч. телешки бульон
- 2-3 скилидки чесън, счукан
- 30 г счукан джинджифил
- 2 ч.л. риган
- 2 ч.л. магданоз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. къри на прах
- 2 ч.л. черен пипер
- нарязан зелен лук за украса
- сусамови семена за украса
Начин на приготвяне:
1. Запържете телешкото, чесъна и джинджифила в тенджерка или тиган почти до покафеняване.
2. Добавете бялото вино и соса "Уорчестършър" и гответе докато в каймата не останат червени на цвят парченца.
3. Добавете сол, риган, магданоз, червен пипер и къри и гответе около 15 мин.
4. Добавете бульона и зеления фасул.
5. Гответе на силен огън още 10 мин.
6. Добавете нарязаните чери доматчета и черния пипер.
7. Гответе докато зеленият фасул омекне (но не прекалено), а доматите леко се набръчкат.
8. Поднесете сварените фетучини, покрити със соса и поръсени със сусамови семена и нарязан зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ