Фетучини от тиквичка с вегетарианска сметана и босилек
Средно | Порции 2
| Видяна: 2494
Паста с гъбен сос и ядки.
Необходими продукти:
За пастата:
- тиквичка (1 голяма или няколко малки)
За соса:
- 1 ч.ч. гъби
- 3/4 ч.ч. сурово кашу
- 3/4 ч.ч. - 1 ч.ч. вода
- пресен босилек (около 6 -8 листа)
- 1 ч.л. хранителна мая
- 1 ч.л. студено-пресован зехтин
- 1 ч.л. нектар от агаве
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. бял пипер
- сол и пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката по дължина с белачка за зеленчуци и след това на ивици, така че да заприлича на фетучини.
2. Сложете останалите необходими продукти в блендер/кухненски робот и пюрирайте до гладкост.
3. Сложете тиквените фетучини при соса и оставете да престои така за около 30 мин. преди да поднесете.
4. Поръсете с щипка хранителна мая, счукан пипер и пресен босилек.
Най-важните съставки
босилек, бял пипер, вода, гъби, зехтин, кашу, лимонов сок, мая, нектар от агаве, сол и пипер, тиквички
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ