Фетучини с чесън и босилек
Сметанова паста в зелен цвят.
Необходими продукти:
- 300-400 г пресни фетучини (обикновени и спаначени)
- ½ -2/3 ч.ч. нискомаслена сметана
- 2 средно големи скилидки чесън
- връзка пресен босилек
Начин на приготвяне:
1. Обелете чесъна и го нарежете на дребно.
2. Изсипете го в сметаната.
3. Нарежете на дребно босилека.
4. Оставете вкусовете на чесъна и босилека да се смесят със сметаната, докато приготвите другите части на ястието.
5. Две-три минути преди да сипете ястието и да го сервирате, изцедете пастата.
6. Разбъркайте сметаната още веднъж и я изсипете при пастата, разбъркайте добре, покрийте и оставете да постои 1 мин., преди да сервирате.
7. Сложете пастата в чиния и сервирайте.
Забележка: Сварете пастата в леко подсолена вода и добавете малко зехтин, за да не залепне пастата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ