Традиционни кисели краставички
Кисели краставички в буркани.
Необходими продукти:
- 4 кг дребни краставички - корнишони
- 16-20 цвята копърово семе
- 4 глави лук
- връзка пресен копър
- 16-20 зърна бахар
- 24-30 зърна черен пипер
- 8-10 дафинови листа
- 16-20 скилидки чесън
- целина - листа и дръжки
- 7 литра вода
- 100 г сол
Начин на приготвяне:
1. Накиснете краставичките в кофа или леген със студена вода за 4-8 часа. След това ги измийте хубаво под течаща вода.
2. На дъното на 8-10 буркана разпределете както следва: по едно дебело кръгче лук, по 2 цвята копърово семе, по стрък пресен копър, 2 зърна бахар, 3 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 2 скилидки чесън и парче стрък с листенца целина. След това подредете краставичките плътно и изправени без да ги режете никъде.
3. Кипнете водата и разтворете в нея солта.
4. Залейте бурканите с врялата вода и затворете капачките.
5. Прехвърлете бурканите в голям съд (или просто варете на 2-3 пъти), залейте с вода и кипнете. Нека се варят на слаб огън за 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ