Мариновани корнишони с билки
Краставици в буркани с подправки.
Необходими продукти:
- 4 кг краставици корнишони
- 6-7 дафинови листа
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 1 малко люто чушле
- 6 скилидки чесън
- 2-3 листа хрян
- 1-2 стръкчета прясна мента
- китка магданоз
- листа целина
- 50 г сол
Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте добре краставичките и листенцата пресни билки.
2. Изберете си подходящи буркани, стерилизирайте ги и разпределете в тях първо листата, пипера, резени от лютото чушле, разполовени скилидки чесън и дафиновите листа. После наредете краставичките и залейте с кипяща вода. Затворете капачките колкото да се прикрепят към буркана, но без да затягате.
3. Подредете бурканите в голяма тенджера и залейте с вряла вода. Оставете да кипнат и след това засечете 3 минути.
4. Махнете от огъня и като внимавате да не се изгорите, излейте водата от бурканите, налейте нова вряла вода, пак подредете в тенджерата, сипете още вряла вода и кипнете отново. Този път нека врят 5 минути.
5. Излейте водата от бурканите в друга тенджера. Добавете солта и още около 50-тина мл вода, за да компенсира изпаренията. Кипнете докато солта се разтвори.
6. Получената вряла солена вода разпределете в бурканите и този път запечатайте капачките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ