Домашна туршия с краставички, карфиол и моркови
Здравословно бърлгарско бурканче с пробиотици и мезета за ракийка.
Необходими продукти:
- Краставички корнишони
- Моркови
- Карфиол
- Зелени домати
- Целина
- Чесън
- Черен пипер
- Бахар
- Сол
Начин на приготвяне:
Измивате зеленчуците и ги режете на парчета. Ако решите да слагате зелените доматчета цели, ги надупчете с нож. Редите ги в буркан и добавяте вода в съотношение 1 литър вода с разтворени в него 2 супени лъжици сол. Солта разтваряте в гореща вода и чакате да изстине напълно преди да залеете туршията. Добавяте и зърна черен пипер и бахар. Количеството и съотношението на зеленчуците е по ваше усмотрение. Над зеленчуците трябва да останат поне 2 пръста вода.
Туршията втасва на стайна температура от 4 до 7 дни, покрита с марля. Пробвайте я на вкус и ако е втасала достатъчно според вашият вкус я съхранявайте в хладилника. Ако ви хареса, може да запазите от цвика, който да добавите към следващата доза туршия. Така ще втаса по-бързо.
Вижте тук, за подробни съвети, относно домашните туршии!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ