Регистрация

Кисели краставички с карамфил

Кисели краставички с карамфил
Лесно   |   Порции 1 буркан   |   Видяна: 1815

Пикантни корнишони с ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 скилидки чесън
  • 1-2 листа боровинка, малина или касис (не се притеснявайте, ако не откриете)
  • 1-2 стръка копърово семе
  • 1-2 клечки карамфил
  • 7-10 зърна черен пипер
  • 1 люто чуше
  • корнишони - около 700 грама

За саламурата:

  • 1 л вода
  • 150 г захар
  • 40 г сол
  • 10 г лимонена киселина

Начин на приготвяне:

1. Измийте су хбаво буркана, а след него и краставичките.

2. На дъното на буркана пуснете листата, половината черен пипер, клонка карамфил, половината скилидки чесън и 1 копърово семе. След това наредете плътно половината краставички в буркана.

3. Сложете останалите подправки и лютата чушка и наредете и останалите краставички.

4. Кипнете водата и залейте с нея краставичките. Оставете за 15 минути и след това излейте водата отново в тенджерата и пак я кипнете. Пак залейте и пак дръжте четвърт час.

5. Излейте водата отново в тенджерата, кипнете, добавете солта и захарта и ги разтворете хубаво. Махнете от огъня, разтворете вътре и лимонената киселина и залейте краставичките плътно. Затворете с капак.

6. Обръщайте по един път на ден в следващите 7 дни. След това приберете на тъмно хладно място и си отворете буркана в рамките на следващите 6 месеца. Можете да си направите по-голямо количество, ако обичате кисели краставички. Дадените количества са за 1 1-литров буркан. Можете да слагате в по-малки буркани.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта