Регистрация

Телешки хапки в тъмна бира с лук

Телешки хапки в тъмна бира с лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1174

Телешко в бира с подправки - телешко по фламандски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1,4 кг. телешко месо
  • 250 г лук - 2 големи глави
  • 80 г бекон на ленти
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/3 1.л. смлян карамфил
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. кафява захар
  • сол на вкус
  • 3 с.л. мека горчица
  • 1 л тъмна бира
  • 2 дафинови листа
  • 3-4 клонки прясна мащерка
  • 50 г тъмен хляб
  • пресен магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото месо на големи хапки.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете хапките за 3-4 минути на силен огън. Гответе на 2 или 3 пъти, за да може да се запечатат хубаво. Обръщайте по време на пърженето, за да хванат коричка от всички страни.

3. Лука наситнете и след като извадите месото, намалете огъня съвсем леко и пържете лука до позлатяване като бъркате.

4. Добавете нарязания на тънки лентички бекон и гответе още 2 минути. След това прехвърлете лука с бекона в тенджера и сложете на умерен огън.

5. Добавете канелата, карамфила, сол и пипер, кафявата захар и горчицата и мешайте и гответе 2 минути.

6. Върнете телешките хапки в ястието, залейте с бирата, пуснете нарязания на крутони хляб, дафиновите листа и клонките мащерка и изчакайте да кипне. Варете 10 минути.

7. Намалете огъня на слаб към умерен, похлупете ястието с капак и оставете да къкри 3 часа.

8. Извадете дафиновите листа и клонките мащерка. Сипете ястието в индивидуални порции и поръсете с наситнени листа магданоз за разкош. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта