Телешки хапки с тиквички и чушки
Панирани телешки хапки със зеленчуци по азиатски.
Необходими продукти:
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. царевично нишесте или брашно
- 400 г телешко месо
- 3 скилидки чесън
- 1 червена сладка чушка
- 400 г тиквички
- 3 с.л. олио
- 1 малка глава лук
- 1 с.л. вода
- 1 ч.л. сол
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на тънки лентички. Смесете в купа соевия сос с царевичното нишесте и изсипете мръвките в сместа. Разбъркайте хубаво и оставете настрана.
2. Наситнете чесъна и лука, тиквичките нарежете на тънки полумесеци, а червената чушка - на правоъгълници. През това време место ще се е мариновало.
3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете мръвките хубаво от всички страни. Извадете и почистете тигана.
4. Сгорещете 1 с.л. олио в тигана и запържете лука и чесъна за минута. Добавете чушката и тиквичките, полейте с водата и посолете. Оставете да се готви 2 минути, разбъркайте и гответе още 2 минути.
5. Върнете телешкото в тигана и разбъркайте всички продукти заедно. Оставете на слаб огън докато нарежете пресния лук на шайби.
6. Изсипете лука в тигана, разбъркайте, гответе още минута и махете от огъня. Можете да сервирате директно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ