Регистрация

Телешки хапки с тиквички и чушки

Телешки хапки с тиквички и чушки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 915

Панирани телешки хапки със зеленчуци по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. царевично нишесте или брашно
  • 400 г телешко месо
  • 3 скилидки чесън
  • 1 червена сладка чушка
  • 400 г тиквички
  • 3 с.л. олио
  • 1 малка глава лук
  • 1 с.л. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на тънки лентички. Смесете в купа соевия сос с царевичното нишесте и изсипете мръвките в сместа. Разбъркайте хубаво и оставете настрана.

2. Наситнете чесъна и лука, тиквичките нарежете на тънки полумесеци, а червената чушка - на правоъгълници. През това време место ще се е мариновало.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете мръвките хубаво от всички страни. Извадете и почистете тигана.

4. Сгорещете 1 с.л. олио в тигана и запържете лука и чесъна за минута. Добавете чушката и тиквичките, полейте с водата и посолете. Оставете да се готви 2 минути, разбъркайте и гответе още 2 минути.

5. Върнете телешкото в тигана и разбъркайте всички продукти заедно. Оставете на слаб огън докато нарежете пресния лук на шайби.

6. Изсипете лука в тигана, разбъркайте, гответе още минута и махете от огъня. Можете да сервирате директно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта