Регистрация

Телешки хапки със сини сливи

Телешки хапки със сини сливи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1190

Телешки хапки с лук и сини сливи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 100 г сушени сини сливи без костилки
  • 50 мл сос от нар
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 300 мл вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, сините сливи - на половинки или четвъртинки, а телешкото - на неголеми хапки.

2. Сгорещете олиото в тиган с капак. Изсипете месото вътре и пържете при почти непрестанно разбъркване докато хване коричка от всички страни.

3. Добавете лука и гответе няколко минути. Залейте със соса от нар и гответе още 2-3 минути.

4. Добавете сините сливи, залейте с водата, намалете огъня на умерен, похлупете с капака и оставете да къкри за 1:30 часа, като периодично минавате да разбъркате.

5. Овкусете със сол и пипер и извадете хапките.

6. Ако в тигана няма сос, добавете 2 с.л. вода и отчегъртайте загорелостите от стените и дъното. Махнете от огъня и добавете студеното масло. Бъркайте докато се разтопи. С този сос залейте месото.

7. Поднесете с гарнитура от картфено пюре или бял ориз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта