Телешки хапки с лук в сметанов сос
Панирано телешко в сметана с лук и моркови.
Необходими продукти:
- 800 г телешки шол или друго парче месо
- 3 с.л. брашно
- 3 с.л. олио
- 150 г лук (1-2 глави - зависи от размера)
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 300 мл млечна готварска незаквасена сметана с висок процент масленост
- магданозени листа за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на шайби с дебелина около 1 см.
2. Оваляйте всяко месце в брашно и подредете встрани, за да ви е удобно за готене.
3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и положете половината от мръвките. Гответе по 2 минути от страна на умерен огън. След изпичане и от втората страна извадете в чиния. Сипете още 1 с.л. олио и изпечете и останалото панирано телешко.
4. Лука наситнете. Почистете загорялото брашно от дъното на тигана с домакинска хартия. Сгорещете отново 1 с.л. олио на умерен огън и изпържете лука за 4 минути.
5. Върнете мръвките в тигана, овкусете сус сол и пипер и налейте сметаната. Изчакайте да кипне и захлупете с капак. Намалете температурата и ставете да се готви 15 минути.
6. Поднесете с поръска от пресни листа магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ