Регистрация

Жарено телешко в чесново масло

Жарено телешко в чесново масло
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1032

Телешки хапки с чесън и маслен сос на тиган - приготвя се за по-малко от половин час.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко месо
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 скилидки чесън (може и повече, ако сте ентусисти)
  • листата на 2-3 стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на хапки с размер малка хапка или половин голяма хапка.

2. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие и сгорещете добре на силен огън.

3. Изсипете телешките хапки вътре и гответе при периодично разбъркване докато се запекат от всички страни и побелеят. Ще отнеме около 4 минути на правилната температура. След това намалете огъня на слаб към умерен.

4. Добавете бучката масло и бъркайте с месото докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер и мешайте още минутка, за да се разпредели хубаво.

5. Намачкайте чесъна или го минете през преса. Овкусете месото с него, разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

6. Поръсете с наситнения магданоз и сервирайте докато е топло. Връзва се добре с червено вино. Ако ви трябва гарнитура, картофеното пюре е идеално решение.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта