Тамаго-яки - японски омлет на руло
Азиатски омлет с моркови и лук.
Необходими продукти:
- 1 малък морков
- 1/3 глава лук
- 1-2 стръка пресен лук
- 3 яйца
- 1 с.л. мляко
- 1/3 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на много ситно лука и моркова.
2. Пресния лук нарежете на кръгчета.
3. Чукнете яйцата в купа и с тел разбийте без да прекалявате. След това прецедете през цедка в друга купа.
4. Добавете към яйцата солта и пипера, както и наситнените зеленчуци. Разбъркайте.
5. Вземете си тиган с незалепващо покритие и намажете дъното с мазнина. Сгорещете на слаб към умерен огън.
6. Сипете част от сместа колкото да покрие дъното на тънък пласт. Гответе 3 минути и завийте на палачинка в едната страна на тигана.
7. намаслете отново дъното колкото да не залепва сместа и сипете пак от нея, за да покрие дъното на тънък пласт и да се залепи към готовата вече част от омлета. Щом и тази доза с естегне, навийте към останала, намаслете и сипете още от сместа. Работете така до изчерпване на количеството. Най-добре е да използвате тиган с малък диаметър, за да направите повече завъртания.
8. Готовия омлет прехвърлете на дъска и нарежете на напречни рулца. Можете да сервирате като леко основно, закуска или гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ