Регистрация

Сьомга с портокалова салса и нар

Сьомга с портокалова салса и нар
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4040

Сьомга с полента и салса от плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сьомгата:

  • 900 г сьомга, нарязана на филета
  • кашерна сол
  • черен пипер
  • зехтин

За салсата:

  • 1 голямо авокадо, нарязано
  • 1 средна глава червен лук,нарязан
  • 1 голям безсемков портокал, нарязан
  • 2 клонки домати, без семките и нарязани
  • 1 персийска краставица, нарязана
  • сок и кора от 2 лимона
  • 4 скилидки чесън, нарязан
  • 1 чушка, нарязана (серано)
  • 2 ч.л. нектар от агаве
  • 1 ч.л. кашерна сол
  • 1/3 чаша пресен кориандър, нарязан
  • ¾ ч.л. семена кимион

За полентата:

  • 1 чаша мляно жълто царевично брашно
  • 2 чаши луковици копър, нарязани
  • 100 г мексиканско сирене, натрошено (кесо фреско)
  • 1/3 чаша пресен кориандър, нарязан
  • 2 с.л. кашерна сол

За глазурата:

  • 1 чаша сок от нар
  • 2/3 чаша порт вино
  • сока от 1 голям безсемков портокал

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки за салсата в средно голяма купа. Поставете в хладилник, за да се ароматизира всичко заедно.

2. Пригответе полентата според указанията на пакета. Веднага след като разбъркате царевичното брашно с водата, сипере вътре копъра, кесо фреското и солта. Сгответе според указанията на пакета. Разбъркайте вътре кориандъра непосредствено преди сервиране.

3. Докато полентата стане готова, смесете всички съставки за глазурата в плитък тиган. Загрейте ги на средна към слаба температура, докато леко се сгъстят, около 10-15 минути. Разбърквайте периодично.

4. Докато полентата и глазурата се готвят, овкусете сьомгата от двете страни със сол и пипер.

5. Сипете малко зехтин в грил тиган. Когато загрее, сложете сьомгата. Печете от двете страни, около 4-6 минути на всяка страна.

6. Сервирайте рибата върху горещата полента. Върху тях сложете малко салса и поръсете с глазурата.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта