Студено предястие с батат, колбас и яйца
Салата от варени батати с шунка, краставица, варени яйца и майонезена заливка.
Необходими продукти:
- 1 голям сладък картоф - батат (между 300 и 400 г)
- 2 яйца
- 250 г пушени пилешки гърди или друг пушен колбас (шунка, бекон, роле или друго)
- 2-3 корнишончета или 1 средна по размер краставица
- листата на връзка копър
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 2 с.л. с връх майонеза
Начин на приготвяне:
1. Сложете в тенджера небелен сладкия картоф и го залейте с вода. Пуснете котлона на силен огън и изчакайте да кипне. След това сложете капак, намалете на умерен към слаб огън и оставете да се вари 35 минути.
2. Заедно с картофа пуснете и 2-те яйца в тенджерата. Тях извадете 10 минути след завиране на водата, охладете и обелете.
3. Докато тези продукти се варят, не губете време, ами нарежете на кубчета избрания от вас колбас и го изсипете в купа. Наситнете листата копър и ги прибавете.
4. Сварените яйца нарежете на малки кубчета и изсипете при останалите продукти. Краставицата разполовете надлъжно, след това разполовете надлъжно и половинките, а после ги нарежете напречно на кубчета. Прибавете към ястието.
5. Обелете сварения сладък картоф и нарежете на кубчета с големината на краставичените или малко по-големи. Добавете ги в купата.
6. Поръсете със сол и пипер, залейте с майонезата и разбъркайте. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ