Майонезена разядка с месо и целина
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1561
Предястие с месо, целина и стафиди в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 400 г месо или колбас (можете да използвате пилешко от пиле на грил или просто да си купите любимия колбас - шунка, бекон, филе)
- 100 г стафиди
- 2 стебла целина
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. лимонов сок
- 150 мл майонеза
Начин на приготвяне:
1. Стафидите залейте с вряла вода. След 10 минути ги отцедете и нарежете с нож.
2. Месото нарежете на много ситни парченца и изсипете в купа. Добавете стафидите.
3. Целината нарежете на овалчета и добавете към ястието. Залейте с майонезата и разбъркайте.
4. Овкусете със сол и пипер, залейте с лимоновия сок, разбъркайте отново, опитайте и поднесете или приберете в хладилник до момента на сервиране.
Най-важните съставки
колбас, лимонов сок, майонеза, пилешко месо, пилешко филе, сол, сол и пипер, стафиди, целина, черен пипер
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ