Регистрация

Тежка картофена салата с риба и месо

Тежка картофена салата с риба и месо
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 959

Руска салата с два вида протеин и майонезен сос със заквасена сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 г кисели краставички
  • 250 г телешко месо (директно сварено в буркан или 300 г сурова мръвка, която да си сварите и след това можете да си запазите бульона за друго готвене)
  • 400 г картофи
  • 60 г почистени орехи
  • 400 г филе маринована херинга или друга пушена или маринована риба
  • 250 г зелени ябълки
  • 100 мл майонеза
  • 1 малка опаковка заквасена сметана (около 125 мл)
  • сол на вкус
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 250 г цвекло - директно варно или сурово, което да сварите у дома
  • 2-4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Картофите и яйцата сварете. Направете същото с цвеклото, ако е сурово. Месото пък можете да сварите в компанията на обрезки от зеленчуци, бахар и дафинов лист, за да имате след това вкусен домашен бульон за готвене.

2. Нарежете на ситно месото, картофите и рибата и изсипете в купа.

3. Почистете ябълките от кората и сърцевината, а киселите краставички - от "дупенцата". След това нарежете и двата продукта на малки кубчета и изсипете при останалите.

4. Запазете си няколко ореха за украса, а останалите натрошете на едро. Прибавете в салатата.

5. Смесете майонезата със сметаната, сол на вкус, черния пипер и оцета. Разбъркайте до хомогенност и залейте съдържанието на купата.

6. За финал добавете нарязаното на кубчета сварено цвекло и разбъркайте. Приберете в хладилник.

7. Прехвърлете в плато, украсете с орехови ядки и варени яйца и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта