Тежка картофена салата с риба и месо
Руска салата с два вида протеин и майонезен сос със заквасена сметана.
Необходими продукти:
- 180 г кисели краставички
- 250 г телешко месо (директно сварено в буркан или 300 г сурова мръвка, която да си сварите и след това можете да си запазите бульона за друго готвене)
- 400 г картофи
- 60 г почистени орехи
- 400 г филе маринована херинга или друга пушена или маринована риба
- 250 г зелени ябълки
- 100 мл майонеза
- 1 малка опаковка заквасена сметана (около 125 мл)
- сол на вкус
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 2 с.л. ябълков оцет
- 250 г цвекло - директно варно или сурово, което да сварите у дома
- 2-4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Картофите и яйцата сварете. Направете същото с цвеклото, ако е сурово. Месото пък можете да сварите в компанията на обрезки от зеленчуци, бахар и дафинов лист, за да имате след това вкусен домашен бульон за готвене.
2. Нарежете на ситно месото, картофите и рибата и изсипете в купа.
3. Почистете ябълките от кората и сърцевината, а киселите краставички - от "дупенцата". След това нарежете и двата продукта на малки кубчета и изсипете при останалите.
4. Запазете си няколко ореха за украса, а останалите натрошете на едро. Прибавете в салатата.
5. Смесете майонезата със сметаната, сол на вкус, черния пипер и оцета. Разбъркайте до хомогенност и залейте съдържанието на купата.
6. За финал добавете нарязаното на кубчета сварено цвекло и разбъркайте. Приберете в хладилник.
7. Прехвърлете в плато, украсете с орехови ядки и варени яйца и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ