Тежка салата с пилешко и майонеза
Предястие с пържено пилешко, нудли, плодове, ядки и майонеза.
Необходими продукти:
- 200 г грозде (можете да замените с гъби от консерва, ако ви е прекалено странно)
- 600 г пилешко филе (гърди или пържола от бут - сурови)
- 2 с.л. масло
- 20 мл олио
- 30-50 г нудли (най-добре сухи оризови нудли)
- 100 г маслини без костилки
- 150 мл майонеза
- 50 г орехи
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете нудлите в топла вода, както е описано на опаковката.
2. Отцедете от водата и после ги увийте в хавлиена кърпа. Важно е да не остане излишна влага.
3. Измийте пилешкото, подсушете го и го нарежете на неголеми хапчици.
4. Сгорещете заедно зехтина и маслото и изпържете пилешкото месо. Посолете на вкус.
5. Маслините нарежете на кръгчета, орехите натрошете на едро, а гроздето (гъбите) на четвъртини. Запазете си за украсата.
5. В купа накъсайте нудлите и ги смесете с пилешкото, ядките, маслините и гроздето или гъбите. По желание сложете още малко сол или капнете няколко капки студено пресован зехтин.
6. Отгоре направете покривало от майонеза и заравнете. Украсете със заделени маслини, зрънца грозде или гъбки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ