Торта от риба тон с яйца, гъби и лук
Оргьовър от консерва риба с майонеза, варени яйца, гъби, лук и кашкавал тип студено предястие.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 400 г пресни гъби
- 1 глава лук
- 4 с.л. олио
- 2 консерви риба тон в растителна мазнина (по 120-150 г всяка)
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. майонеза
- листа пресен магданоз
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до твърдост - 7 минути след кипването на водата.
2. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци. Лука нарежете на кубчета.
3. Рибата тон отцедете от мазнината и прехвърлете в купа. С вилица разделете на влакна. Залейте с 1,5 с.л. майонеза и разбъркайте на крем.
4. Сварените яйца рендосайте на едро ренде и разбъркайте със сол и пипер.
5. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и запържете за 5 минути лука. Добавете гъбите, овкусете със сол и пипер и гответе още 8 минути при периодично бъркане.
6. Сложете ринг от форма за торти с падащо дъно с диаметър 18-20 см. в поднос без да слагате дъното на формата. На първи ред разпределете яйцата и намажете отгоре с 1,5 с.л. майонеза. На втори ред изсипете гъбената част и заравнете. Намажете с 1 с.л. майонеза. На трети ред изсипете рибата и заравнете. Отгоре рендосайте кашкавала и украсете с листенца магданоз. Отворете ринга и се насладете на красив ордьовър с риба тип солена торта. Дръжте в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ