Средиземноморска фритата със сирене
Дебел омлет на фурна със зеленчуци и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 26.04.2017
Правим дебел италиански омлет или иначе казано - фритата. Това е солена палачинка, изпечена на фурна, в която можете да сложите всички съставки, с които бихте хапнали обикновен омлет. Лора и Стоян решават да го направят в летен стил, като изключат местото от рецептата и добавят аромати със средиземноморски дъх.
С това решение яйцата се разбиват с риган, чесън и мащерка, а в тиган с огнеупорна дръжка се запържва резене. После се залива с яйчената смес, поръсва се с натрошено сирене (водещите използват козе, но можете да сложите обикновено бяло саламурено, синьо сирене или парченца кашкавал, ако ви харесва повече) и влиза във фурната за 10-15 минути. През това време обаче в кухнята няма скука, защото чери доматчета се разполовяват и се сотират в балсамов оцет и мед, за да се получи един блазнещ сладко-кисел вкус. Топлата дебела печена палачинка се покрива с доматите и отгоре се поръсва с наситнен пресен магданоз. Готово - сега цялото семейство може да сяда на обяд.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ