Фритата с морски дарове
Омлет на фурна със скариди и кокосово мляко.
Необходими продукти:
- ¾ ч.ч. кокосово мляко
- 500 г морски дарове – месо от раци, скариди, риба или всичко наведнъж
- 2 с.л. сок от лайм
- 1 ч.л. сол
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 2 домата, почистени от семките и нарязани
- 2 стръка пресен кориандър, накълцан
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 4 добре разбити яйца
Начин на приготвяне:
1. Подправете морските дарове със сок от лайм и сол. Мариновайте за кратко, преди да ги запържите, докато се сготвят. Смелете половината от морските дарове в кухненски робот. Оставете останалата част от морските дарове за по-късно.
2. Нагрейте зехтин в тиган. Изсипете вътре лук, домати, кориандър, чесън и смлените морски дарове. Пържете, докато лукът стане прозрачен. Добавете кокосовото мляко и добавете сол, ако е необходимо. Покрийте тигана с капак и продължете да готвите на слаб огън 10 минути.
3. Разбийте яйцата. Смесете 2/3 от яйцата със сготвената смес и морските дарове, които оставихте за по-късно. Излейте сместа в тава. Отгоре излейте останалото разбито яйце.
4. Печете около 15 минути на 190°С, докато фритатата се сготви напълно.
5. Сервирайте фритатата гореща.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ