Фритата с наденица, чушки и картофи
Печени зеленчуци с месо и яйца на фурна.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1/2 чаша мляко (по-добре е да използвате четвърт чаша пълномаслена сметана и четвърт мляко)
- 3-4 наденички
- нарязани домати от консерва
- 1/2 зелена чушка, задушена в зехтин екстра върджин
- 1 скилидка чесън нарязана на ситно
- 1/4 чаша прясно настърган пармезан
- шепа настъргана моцарела
- 1 супена лъжица зехтин
- пресен магданоз
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса.
2. В 1/2 супена лъжица зехтин сгответе наденицата и чушките, като добавите чесън и щипка сол.
3. Разбийте яйцата с млякото или сметаната и сиренето. Оставете си малко пармезан за после.
4. Излейте яйчената смес в тигана и добавете картофите. Разбъркайте така, че всичко да е разпределено по равно из тигана.
5. Покрийте с останалото сирене. Поставете във фурната докато стегне и се надигне.
Украсете с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ